Seftalili Pasta


Günler sicak diye pasta yapmamak olmaz degil mi ya! Elbette yapacagiz, yapacagiz ama biz yemeyecegiz..... Gittigimiz yerlere hediye olarak götürecegiz ve eger ikram ederlerse "belki kücük bir dilim" diyerek kibarlik gösterecegiz.... Eminim böyle pasta yapmaya yengemmmm bile itiraz etmez... Efendim, hava sicak, bilgisayar basinda fazla oturmak ta zararli, bu yüzden hemen tarife geciyorum... Pastamin sadece krema tarifini, resimde gördügünüz gibi Dr.OETKER`in Pasta kitabindan aldim.

Pandispanyasi ise, her zaman kullandigim, sevgili Selin Caglayan`in yayimladigi ve beni hic yaniltmayan tarif;
4 yumurta (sarı ve beyazlarını ayırın.)1/2 çay bardağı su
1 çay bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kremasi icin;400 gr. krema. (ben %20 yagli kullandim)
250 gr. tam yagli süzme yogurt veya Philadelphia peynir
1 paket krema sertlestirici
75 gr. toz seker
1 paket vanilya
5-6 adet küp küp dogranmis seftali
1 paket acik renk jöle

Ayrica katlarin arasini islatmak icin sütle inceltilmis seftali receli

Hazirlanisi;Yumurta sarilarini ve şekerimizi mikserle yüksek devirde yaklasik 5 dakika çirpalim. Su, süt, nişasta ve vanilyamizi ekleyip çırpmaya devam edelim. En son un ve kabartma tozumuzu da ekleyip, düşük devirde 1 dakika kadar daha çırpalim. Başka bir kapta yumurta beyazlarını bir fiske tuz ilavesiyle bembeyaz olana ve kabı ters çevirdiğinizde dökülmeyecek şekilde sert kıvama gelene kadar yüksek devirde çirpalim. Çırpılmış yumurta beyazlarını hamura ilave edip spatula ya da tahta kaşigimizla yavaşça, yumurta beyazlarını fazla söndürmeden karistiralim. Ve 26 cm.lik kek kalibimiza dökelim. Önceden 170 dereceye isittigimiz fırında 40-45 dakika pisirelim. Firindan alip biraz sogumasini bekledikten sonra, kenarlarini biçakla kaliptan ayiralim. Ve mümkünse bir gün sonra kullanilmak üzere sogumaya birakalim.

Kremanin hazirlanmasi; Kremamizi, krema sertlestiricisi, vanilya ve toz sekerimizle güzelce cirparak koyulastiralim. Peynirimizi katalim. Güzelce karistirdiktan sonra kullanilmaya hazir hale gelmistir.
Simdi kekimizi 2 veya 3 parcaya ayiralim. Öncelikle etrafina cember gecirelim ki rahat calisabilelim. Katlari, sütle inceltilmis seftali receli ile islattiktan sonra aralarina bolca krema ve küp küp dogradigimiz seftalilerimizi yayalim. En üst kata sadece incecik bir krema sürüp dilimlenmis seftalilerimizi dizelim ve paketi üzerindeki tarifine göre hazirladigimiz jölemizi dökelim, istedigimiz gibi dekore edelim.
Herkeslere Afiyetler olsun...

3 yorum:

  1. sıcakta olsa tatlı olmadan olmaz,heleki pastaysa çok güzel görünüyor eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. Harika Görünüyor Canım Ellerine Sağlık.Bu yaz gününde hafif ve lezzetli tatlı.Şeftalili Pastalar gerçekten çok lezzetli ve serin oluyor.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım harika görunuyor tatlısız bir hayat düşünemiyorum.Afiyet şeker olsun...

    YanıtlaSil

Nazik yorumlariniza kalpten tesekkürlerimle..::))