Ay Cöregi


Bugün sizlerle, Chef`s Istanbul Mutfak Atölyesi`nin, Ileri Pastacilik Kursu`nda ögrendigim Ay Cöregi tarifini paylasmak istedim.... Bu öyle bir cörek ki, ici icin istediginiz her malzemeyi kullanabilirsiniz... En güzel yani da kalmis kek parcalariniz bu cörek sayesinde asla ziyan olmuyor, ic harci olarak yaptiginiz bütün degisikliklerde bu muhtesem lezzeti her daim yakalayabiliyorsunuz. Ama ben sizlere orjinal tarifi vermek istiyorum....

Hadi kolay gelsin...

Hamuru icin; (Yaklasik 25 adet)

500 gr. un
200 gr. tereyag (veya margarin)
10 gr. yas maya
100 gr. toz seker
5 gr.tuz
2 yumurta
Aldigi kadar su

Ic malzemesi;
300 gr. kadar toz badem (veya findik, fistik)
150 gr. pudra sekeri
2 yumurta beyazi
10 gr. kakao

Hazirlanmasi;

Mayayi ilik suda eritelim. Unu bir kaba alip, yaği minik parçalar halinde üzerine atip elimizle ufalayalim. Toz şekeri ilave edelim ve unun ortasini havuz gibi açarak mayamizi ekleyelim. Yoğururken bir yandan da yumurtalari ekleyelim. Hamurun iyice özleşmesini sağlayip, üzerine temiz bir bez örterek yarim saat dinlendirelim.
Bu arada ic harci icin yumurta beyazlarini pudra sekeri ile cirpip, icine kakao ve toz bademleri de (veya findik, fistik) atarak ele yapismayacak koyulukta bir hamur elde edelim. (Burada isterseniz evde olan artmis, kakaolu kek parcaciklari, bisküvi parcaciklari da ekleyebilirsiniz).
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparip, merdane ile açalim ve ortasına iç harcindan koyup ay çöreği şekli verelim.

Tepsimizi yaglayalim, çöreklerimizi dizip, üzerlerine yumurta sarisi sürüp, catalimizla da süs cizikleri atalim. Önceden isitilmis 180C firinda üzerleri kizarana kadar pişirelim.

Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Nazik yorumlariniza kalpten tesekkürlerimle..::))