YUMUSACIK ACMALAR ve SANDÖVICLER

Bizim gibi gurbette yasiyorsaniz eger, bu acmalarin ve sandöviclerin ne denli degerli ve de essiz lezzetler oldugunu anlayabilirsiniz. Cünkü öyle adim basi Türkiye`mdeki gibi pastahane yok burada. Bu yüzden özledigimiz lezzetleri orjinali gibi yapabilmek daha bir mutlu eder bizi. Acma ve sandövic te bunlardan biri... Epey tarif denedikten sonra "yeturla lezzet kareleri"nden Yesim hanim`in yayimladigi tarifin benim damak tadima tam uydugunu farkettim (Cok tesekkürler Yesim hanim). Ve bunu sizlerle paylamak istedim.


Malzemeler;

1 çay bardaği şeker
2 yumurta
1 su bardaği süt
1/2 su bardaği su (ilik)
1 su bardaği siviyağ
1 tatli kaşiği tuz
1 paket yaş maya (42 gr)
Aldiği kadar un

Hazirlanmasi;

Ilk olarak ilik suya yaş mayamizi ve toz sekerimizi atıp güzelce çözdürelim. Yumurtamizin 1 tanesinin sarisini üzerlerine sürmek için ayiralim. Tüm malzemeyi katip yumuşak bir hamur elde edelim. Ve ilik bir yerde en az 2 saat kadar mayalanmaya birakalim. Mayalanan hamurdan parçalar alip avuç içi kadar açtiktan sonra üzerine tereyagimizi sürelim. Sonra rulo yapip birbirlerine ters istikamette kiviralim. Elde ettiğimiz ruloyu açma şekli vererek tepsimize dizelim. Eger biraz daha vaktimiz ve sabrimiz varsa ilk olarak 50 dereceye kadar isitilmis firinimizda yarim saat daha mayalandiralim. Hacimleri daha fazla büyüyecektir. Daha sonra üzerlerine yumurta sarisi sürüp ve de çörek otumuzu serpiştirip önceden 180 dereceye isitilmis firinimizda yaklasik 20 dakika pisirelim. Yalniz tepsimize dizerken birbirlerinden oldukca uzak dizelim acmalarimizi... ki birbirlerine yapismasinlar.


Pazar sabahi kahvaltimiz icin ayni hamurdan minik pastahane sandövicleri de yaptim. Tek fark hamuru sekillendirirken aralarina tereyagi sürmüyoruz. Yani daha az kalorili... ama bu sefer de arasina peynir koyup yiyiyoruz.... Gene ayni sey.... dimi ya... Pazardannnnn pazaraaa olur o kadar.


Hepinize Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Nazik yorumlariniza kalpten tesekkürlerimle..::))