MISAFIRLIKLER

Gecen hafta misafirlerim vardi... Böyle günlerde, bol kalorili misafirlikler pisirmeye bayiliyorum. Firsat bu firsattir deyip ben de yiyiyorum cünkü... Hemde vicdan azabi cekmeden. Milföy de yagli hamur olusuyla, bu kalorili gidalar sinifina giriyor... Tam bir tembel isi olan böregimin ici kabak-havuc ve peynir karisimli.


Kisaca anlatmam gerekirse, jülyen kesilmis kabaklari ve havuclari kücük bir sogan ile güzelce kavuruyoruz ve tuzunu, biberini ekledikten sonra icine bir su bardagi kadar istediginiz bir cesit peynir katiyoruz (ben kaser rendesi kattim). Tamamen soguduktan sonra istedigimiz yerde kullanabiliriz.


Tabii tariflerini daha sonra verecegim börek cesitleri kesmemis olacak ki beni, bir de kisir yaptim yanlarina.... Ama sanirim kisiri anlatmama gerek yok... Onu bilen biliyooooo!!!! Ama bilmeyenler icin; 2 su bardagi ince bulgurumuzu üzerine bir parmak cikacak kadar kaynar suyla islatiyor ve üzerini kapatip, yarim saat bekletiyoruz... Bulgur sisip, kabardiktan sonra icine bir yemek kasigi aci biber salcasi, bir yemek kasigi domates salcasi, tuz, karabiber, biraz kimyon, biraz kuru nane ve toz kirmizi biber katip güzelce elimizle yoguruyoruz. Yalniz cok cok ezmeyin... Sonrasinda bir limonun suyunu ve 2-3 yemek kasigi kadar da nar eksimizi ve yarim su bardagi kadar zeytinyagimizi koyuyoruz... Son olarak önceden ince ince dograyarak hazirladigimiz 5-6 adet taze sogan, bir demet maydanoz, yarim demet dereoto ve taze nanemizi de katip söyle bir karistirdik mi bu iste bitmis demektir....


Afiyet olsun tüm sevenlere....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Nazik yorumlariniza kalpten tesekkürlerimle..::))