Cilekli Baton Pasta


Sevgili Cilekli Pasta, bu sefer seni misafirlerim icin hazirlamaliyim. Beni utandirmayacagindan eminim. Ama pasta bu belli mi olur derken..... o da ne? Cileklerim cok azalmis, disari cikmak icin vaktim de yok.... Hmmmm... Bu durumda icinin cilekleri yarim yarim degil, ince seritler halinde olacak, ne yapalim misafirlerin kismeti de böyleymis.....


Istedigim lezzet bol cilekli hafif ve mayhos kremali ve de yumusacik sünger kekli bir pastaydi.... Bol cilek haric hersey tamam.... Sünger keki ise sevgili Selin Caglayan`dan aldigim tarif... (Sana bu tarifi bizlerle paylastigin icin bir kez daha tesekkür ediyorum Selin... Bu pandispanyayi her pisirdigimde seni minnetle aniyorum.... Cünkü verdigin tarif beni asla üzmüyor.)

Pandispanya icin;

4 yumurta (sarı ve beyazlarını ayırın.)
1/2 çay bardağı su
1 çay bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kremasi icin;

800 gr. krema. (ben %20 yagli kullandim)
2 paket krema sertlestirici
400 gr.cilek
3 yemek kasigi toz seker
Ayrica katlarin arasini islatmak icin cilek püresi

Hazirlanisi;

Yumurta sarilarini ve şekerimizi mikserle yüksek devirde yaklasik 5 dakika çirpalim. Su, süt, nişasta ve vanilyamizi ekleyip çırpmaya devam edelim. En son un ve kabartma tozumuzu da ekleyip, düşük devirde 1 dakika kadar daha çırpalim. Başka bir kapta yumurta beyazlarını bir fiske tuz ilavesiyle bembeyaz olana ve kabı ters çevirdiğinizde dökülmeyecek şekilde sert kıvama gelene kadar yüksek devirde çirpalim. Çırpılmış yumurta beyazlarını hamura ilave edip spatula ya da tahta kaşigimizla yavaşça, yumurta beyazlarını fazla söndürmeden karistiralim.
Hamurumuzu yağli kağitla kapli firin tepsimize döküp, tepsinin her yerine eşit olarak yayalim. Önceden 170 dereceye isittigimiz fırında en fazla 30 dakika pisirelim. Firindan alip biraz sogumasini bekledikten sonra, kenarlarini biçakla tepsiden ayiralim. Pandispanyayi tepsiden çıkarip tabanindaki yağli kağidi siyiralim ve kekimizi önce yatay olarak ikiye, sonra da uzunlamasina ikiye bölelim, böylelikle elimizde 4 parca kekimiz olacak pastamiz icin.

Kekimiz piserken biz de, rondomuzda cileklerimizle sekerimizi püre haline getirelim ve katilasana kadar cirptigimiz krema+krema sertlestiricimizin icine karistiralim. Ayrica yarim cay bardagi kadar da minik minik dogranmis cilek parcaciklarimizi ekleyelim. Ve kremamizi kullanana kadar buzdolabinda bekletelim.

Simdi sira en zevkli kisma geldi.... Pastamizi dösemek.... Önce servis tabagimiza en alt kati alalim ve üzerini cilek püresiyle (rondodan cekilmis) bir güzel islatalim. Direk ikinci kati oturtalim, onu da püremizle islattiktan sonra ince ince dogradigimiz cileklerimizi dizelim ve kremamizi yayalim. Ücüncü kati yerlestirip onu da püreyle islattiktan sonra dogrudan kremamizi yayalim (bu sefer cilek yok, dedim ya sonunda cilekleri bitirdik diye) ve son kat kekimizi koyalim. (Ne demisler "Alet calisir, el övünür", eger kare cemberim olsaydi cok daha düzgün bir pasta yapabilirdim) Heryerini güzelce kremamizla sivadiktan sonra zevkimize ve de kalan cileklerimizin sayisina göre süsleyelim....

Yapanlarin ellerine saglik, yiyenlere de afiyetler olsun....

1 yorum:

  1. harika görünüyor canım eline sağlık.pandispanyayı çok beğendim.deneyeceğim....sevgiler.yeşim...

    YanıtlaSil

Nazik yorumlariniza kalpten tesekkürlerimle..::))