Kirmizi Meyve Jöleli Pasta







































Hepinize soguk ve yagmurlu bir pazar aksamindan merhabalar canim arkadaslarim, sevgili dostlarim. "Vakit, nakittir" sözünden yola cikarak hemen sadede gelip sizlerle, iki gün önce, esimin dogumgünü vesilesi ile hazirlamis oldugum bol kirmizi meyveli pastami paylasmak istiyorum.


Himbeerentorte

Pasta Kekinin tarifi;
4 yumurta ,
1,5 su bardagi tozseker ,
2 paket vanilya,
1 su bardagi siviyag ,
300 ml ( 1,5 su bardagi ) süt yada kefir - kefir konulunca kek kivami biraz yogun oluyor ,
2,5 su bardagi un
2 yemek kasigi kakao 
1 paket kabartma tozu 

Yumurtalari, seker ve vanilya  ile krema kivamina gelene kadar (yaklasik 7 dakika) cirptiktan sonra, icine siviyag ve süt (kefir) katilir, beraber güzelce biraz daha karistirildiktan sonra, kabartma tozu ve kakao ile elenmis un ilave edilip, yaglanip, unlanmis 26 cm.lik, cemberli  kek kalibina dökülür ve önceden 170 dereceye istilmis firinda yaklasik 45-50 dakika pisirilir. Kekimiz, 10 dakika kadar soguduktan sonra, cember cikartilir ve ertesi gün kullanilmak üzere kenara alinir...

Krema malzemeleri;
500 gr. Quark (süzme yogurt)
500 gr. Mascarpon veya (Philadelphia)
4 yaprak jelatin
1 cay bardagi pudra sekeri (size tatsiz gelirse seker miktarini arttirabilirsiniz)
2 paket vanilya
200 ml. sivi krema

Quark,  Mascarpon, pudra sekeri ve vanilya beraberce güzelce cirpilir. Ayri bir kapta da sivi krema cirpilir. Ve iki karisim biraraya getirilir. Diger tarafta, jelatin 5 dakika soguk su icinde  bekletildikten sonra, cok kisik ateste veya benmari usulü cözdürülür. Erimis olan jelatinin icine kremadan bir, iki kasik konularak (corbalari terbiye yapar gibi) karistirilir ve sonrasinda tamami kremanin icine konulur. Böylelikle kremamiz kullanima hazir hale gelmis olur.

Meyveli jöle;  
750 gr. dondurulmus kirmizi meyve (cilek, frambuaz, bögürtlen, frenküzümü, vs.)
100 gr. toz seker
4 yaprak jelatin

Bir kevgir icinde dondurulmus meyveleri cözdürüp, toz sekerle birlikte fazla karistirmadan biraz kaynatilir ve cözdürülmüs jelatin ile karistirilip, hafif katilasmaya basladigi zaman (bu katilasma islemi buzdolabinda yarim saat gibi bir zaman alir)  istenilen yerde kullanilir.

Pastanin hazirlanmasi;
Keki istedigimiz kadar katlara ayirdiktan sonra, (ben, kekimi 4 kata ayirdim ama pastamda 3 katini kullandim) yüksekce, kelepceli bir kaliba yerlestiriyoruz. Dondurulmus meyvelerden ayirdigimiz su ile biraz islattiktan sonra SIKMA torbasina koydugumuz kremayi, ortalama 1 cm. yüksekliginde, güzelce kekin üzerine yayiyoruz, daha sonra da  jelatinli meyvelerin 1/3`ini de döküp, jelatinin iyice katilasmasi icin 10 dakika buzdolabina kaldiriyoruz. Sonra meyvelerin üzerine tekrar kremadan SIKIP, ikinci kek katimizi koyuyoruz. Ayni islemleri tekrarlayip (bu asamada meyveli karisimin hepsini döküyoruz) son kek katimizi koyuyor ve üzerine strec naylon yayip, agirlik yapmasi icin bir tabak veya düz satihli bir materyal kapatiyor ve bir gece beklemesi icin buzdolabina kaldiriyoruz. (Böylelikle pastamiz, daha stabil ve dayanikli olacak, istenirse seker hamuru ile de güzelce kaplanabilecek kivama gelecektir.)

Pastamizi, bir gece buzdolabinda beklettikten sonra, istenilen sekilde süsleyip (krema veya seker hamuru ile) servise hazir hale getiriyoruz.

Himbeerentorte

Pastami,  "çay, kahve bahane" etkinliği için sevgili Özlem`e (YESIL MUTFAKTAN TARIFLER)  gönderiyorum.

Sevgilerimle, hepinize saglikli ve mutlu bir hafta diliyorum.

50 yorum:

  1. PEK GÜZEL OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK EŞİNE NİCE SAĞLIKLI UZUN ÖMÜRLER DİLİYORUM BOLPARA VE YANINDA SENİ HEP BULSUN BLOĞUN ÇOK GÜZEL:)

    YanıtlaSil
  2. ı ıhh ben bunu asla yapamam, müthişsin harikasın, önünde saygıyla eğiliyorum :) ellerine sağlık

    Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Ay ay ay....Filiziiiiim...iki gündür gözüm yollarda kaldiydi...pastayi beklerken bu icimi aydinlatan yeni sayfa düzenine gelince kala kaldim. Arkadasim tek kelime ile SAHANE olmus...nefis ötesi...bilirsin beyazi zaten cok severim...e bide senin sahane güllerin acmis sayfada...Yeni yilda hersey bembeyaz olsun arkadasim...güle güle kullan..ammmma bu sayfaya istinaden lütfen ama lütfen sık sık yayin bekliyoruz ona göre.... gelelim pastaya...sayende yine katlari sayma durumuna gectim...1.kat 2. kat.3.k.... derken nefis bir pasta olmus gercekten. emegine saglik. Agbimin de dogumgünü tekrar kutlu olsun...nice saglikli,birlikte mutlu yillara...sevgilerimle arkadasim...

    YanıtlaSil
  4. Filizciğim,
    İki gün önce diyorsan kızımla aynı gün diye düşündüm eşinin doğum günü için.
    Şimdi Zehranın sayfasından geliyorum. Onun da eşinin doğum günüymüş. Kasım ayında çok doğum günü var anlaşılan.
    Yine muhteşem bir pasta olmuş. Ben de Zehra gibi katları symaya başladım. Ama renklerine vuruldum hani.
    Sağlık, mutlulukla ve hep birlikte geçireceğiniz nice seneler dilerim eşine.
    Ellerine sağlık Filizciğim.
    Çok sevgi ve selamlar,

    YanıtlaSil
  5. Canparem ablam sayfan harika olmuş ba
    yıldım.Eşine sağlıklı,huzurlu,mutlu
    luk dolu güzel bir ömür dilerim. Pas ta için ne söylenebilir ki tek keli
    meyle MUHTEŞEM...Ellerine,emeğine sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  6. selam ablacim esinin dogum gününü kutlarim ins. saglikli ve mutlu nice beraber yillar daha gecirirsiniz.
    Pastan harika olmus ellerine saglik canim cekti :)
    benim blogum kapandi acmak icin ugrasiyorum umarimda acilir yoksa gercekten cok üzülecem :((
    ben zeynep Pasa-kizi

    diger bloguma ugramak istersen beklerim http://pasasofram.blogcu.com/

    YanıtlaSil
  7. wow pastanin ici ne kar güzel cok lezzetli duruyor. Bu hamur red velvet cake hamurumu? galiba türkiyede kirmizi kadife pasta da diyorlar.. Yine döktürmüssün eline saglik :)

    YanıtlaSil
  8. FİLİZ ABLACIĞIM YAKIN DA DEĞİLSİN Kİ "BEN DE İSTİYORUM" DİYEYİM... GÖRÜNÜM HARİKA, TADI ONDAN DA HARİKADIR EMİNİM.... ZATEN BEN MEYVELİ PASTA SEVEN BİR PASTACI OLARAK GECENİN BU YARISINDA REVA MIDIR BU YANİ.... ANCAK BURAYA GELDİĞİNDE BU GÜZEL PASTADAN BİZE DE YAPMAYA SÖZ VERİRSEN ANLAŞABİLİRİZ.. :))) ELLERİNE SAĞLIK... EŞİNİZE SAYGILAR.... İSTANBUL'DAN SEVGİLERLE...

    YanıtlaSil
  9. filizcim sayfa görünümün beyaz pastan harika olmuş.. pastaya bayıldım desem abartmam:)
    sevgiler
    seval

    YanıtlaSil
  10. yine döktürmüşsün tatlım;))ellerine sağlık..rabbim hayırlı uzun ömürler versin mutluluğunuz daim olsun inş..

    YanıtlaSil
  11. Pastanın üzerine tabak vs koymak çok güzel fikirmiş.

    Yine harikasın ablacım,ellerine emeklerine sağlık.

    Eşine sizlerle birlikte hayırlı uzun ömür diliyorum..

    YanıtlaSil
  12. Canim arkadasim ellerine emeklerine saglik cok nefis görünüyor .Blogunda yaptigin degisiklige bayildim tek limime harikasin .hayirli huzur dolu aksamlar öptüm.

    YanıtlaSil
  13. wauuuww ne göz alıcı bir pasta olmuş nefis nefis...bu arada en başta maşallahımı dedim:)ellerine sağlık filiz ablacım.eşinizede nice mutlu yıllar diliyorum

    YanıtlaSil
  14. günaydın canım
    eşine hayırlı uzun bir ömür dilerim..pasta harika olmuş.sayfanda mükemmel çok çok beğendim...güzel bir hafta diliyorum.kucak dolusu öpücükler yolluyorum.

    YanıtlaSil
  15. Kocaman bir dilim istiyorum ben,ne kadar nefis görünüyor ellerıne saglık canım.

    YanıtlaSil
  16. nefis bir görüntü....sabah sabah aldı götürdü...ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  17. İçi ayrı dışı ayrı güzel,rengi can alıcı,muhteşem görünüyor.
    Eşinizle nice sağlıklı yıllara,sevgiler...

    YanıtlaSil
  18. offf.bu ne güzellik canım.harika bir pasta karşımda duruyor.uzanıp alasım geldi.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. eşinin dogum gününü kutluyorum.saglıklı ve mutlu yıllar diliyorum.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  20. Gelibolu17'nin hazırladığı "Çay,Kahve Bahane" etkinliğine 30 KASIM-14 ARALIK tarihleri arasında http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/ yani ben ev sahibeliği yapacağım... Bildiğiniz gibi çay kahve bahanedir çoğu zaman,dostlarla,arkadaşlarla,dertleşmek,görüşmek için.bir çoğumuz sevdiğimiz bir arkadaşımıza ziyarete giderken "hadi çayı koy" geliyorum diye gideriz,yada müsaitsen "sabah kahvesine geleceğim" deriz... Çünkü o sohbet muhabbet kuru kuruya olmaz,tamam tatlı dil güler yüzde gereklidir,hatta suratı sirke satan bir ev sahibi size bal baklavada ikram etse orda çok kalmak istemezsiniz öyle değilmi,ordan ayrılmak için sabırsızlanırsınız.... “Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse misafirine ikram etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse akrabasına iyilik etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse ya faydalı söz söylesin veya sussun!” Muhammed Mustafa (s.a.v) Ve yukarıdaki güzel hadis-i şerifi sizlerle paylaşıp,evlerinize gelen misafirlerinize,eşinize,çocuklarınıza,yada bu dünya hanesinde en güzel misafir benim deyipte kendiniz için hazırlamış olduğunuz birbirinden güzel tariflerinizi,ikramlarınızı sayfalarınızdan almaya geleceğiz :) Tariflerinize "çay,kahve bahane" etkinliği için yeşil mutfak (Özlem) a gönderiyorum yazıp bana haber verirseniz,büyük bir zevkle gelip tariflerinizi alıp http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/ adresimde yayınlayacağım Son olarak arkadaşlar,her zamanki gibi etkinliğimize herkes davetlidir,(lütfen davetiye götüremediğimiz arkadaşlarımız kırılmasınlar)

    YanıtlaSil
  21. MUHTESEM olmus güzel ablam, o kadar imreniyorum ki pasta konusunda basarina, Allah'im nazarlardan korusun !!! çok istiyorum bu konuda kendimi gelistirmek, Rabbim yardimcim olsun.. harikasin ablacigim, ellerine saglik :)) hayirli günler...

    YanıtlaSil
  22. Bakıyorum, bakıyorum yok ben bu kadar güzel pastaya yazacak söz bulamıyorum. Ne yazsam az gelecek..

    Ellerine sağlık Filiz'cim. Keşke yakın olabilsek te nasıl yaptığını izlesem, öğrenmeye çalışsam..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  23. Filiz'cim, hoşbulduk. Ben seyahatteyken gene neler döktürmüşsün. Kesinlikle sen 1 numaralı pastacısın.Özellikle görsellikte yıldız , bence sende.Muhteşem demekten daha öte ne olabilir.Eline koluna sağlık

    YanıtlaSil
  24. GÜLNIHAL DENIZ28 Kasım 2011 21:21

    MERHABA FILIZ HANIM SAYFANIZI YENI KESFETTIM COK AMA COK GÜZEL SEYLER YAPIYORSUNUZ BAYILDIM BENDE ALMANYANIN HAMM SEHRINE YENI GELIN GELDIM BU PASTALLARI SIRAYA KOYDUM TEK TEK DENEYECEGIM FAKAT BIR SORUM OLACAK JELATIN OLARAK HANGINI KULLANMAM GEREK BIRDE DISINDAKI KREMA KREMSANTIMI HAFIF SARI BIR RENGI VARDA BIRDE NASIL BU KADAR PÜRÜZSÜZ YAPTINIZ COK GÜZEL HAFTASONU DENEYECEGIM BIRDE MEYVELERI KARISSIK MI KULLANDINIZ ACABA COK EKSI BIR TADI FALAN OLURMU SORULARIMI CEVAPLARSAN MEMNUN OLURUM SEVGILERIMLE

    YanıtlaSil
  25. ama bugün benim doğum günümdü:)
    kimse bana pasta yapmadı kiii:)
    of arkadaşım benim yaa,bu nasıl bir güzellik,
    ellerine sağlık ellerine,
    sana balıklar ayırmıştım gelmedin?

    kocamannnn,

    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  26. Allah'ım,bu ne lezzettir,bu ne muhteşem görüntüdür..
    Canım,ellerine sağlık,yine harikalar yaratmışsın...
    Umarım yapabilirim,denemem lazım...
    ellerine,kollarına sağlık..

    YanıtlaSil
  27. Filizcim pastan çok heybetli çok göz alıcı ve nefiss duruyor. Ellerine sağlık.Sevgiler

    YanıtlaSil
  28. Filizcim pastan çok heybetli çok göz alıcı ve nefiss duruyor. Ellerine sağlık.Sevgiler

    YanıtlaSil
  29. ablacım çok şık çok nefis bir pasta olmuş..
    bu becerikli ellerden çoıkarsa elbet güzel olur ama değil mi?
    kutluyorum ablacımm:)

    YanıtlaSil
  30. Sevgili GÜLNIHAL DENIZ kardesim... Bana bir mail atabilir misin? Daha detayli konusabilmek icin sana telefonumu vereyim...
    Mail adresim:big@rue.net

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  31. Cok kiymetli arkadaslarim... Hepinize güzel dilekleriniz ve nazik sözleriniz icin cok ama cok tesekkür ediyorum.... Sizleri cokkk seviyorum...

    YanıtlaSil
  32. filizcim süüüüüper otesi bir pasta olmus...resime baktikca bittim yani....
    ellerine saglik canim arkadasim

    YanıtlaSil
  33. merhaba filiz hanım.eşinizin doğum gününü kutluyorum.benim bir sorum olacak.pastada yaprak gelatin kullanmışsınız,benim bildiğim bunlar domuzdan elde ediliyor acaba yanılıyormuyum?lütfen beni aydınlatırsanız çok memnun olurum.mutlu,sağlıklı günler diliyorum.

    YanıtlaSil
  34. Caanım,
    öncelikle saayfan çok şık olmuş. En iyi günlerde kullanmak nasip olsun inşaAllah.
    Pastan müthiş görünüyor. Renk ve şekline bayıldım. Ellerine ve emeğine sağlık.
    Eşinin doğum günü kutlu olsun. Sağlıkla, huzurla ve birlikte bir yıl geçirmenizi dilerim.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  35. Yine cok özenli bir pasta olmus. Ellerine saglik. Esinin dogumgününü kutlarim. Hep beraber nice seneler gecirmenizi dilerim.

    YanıtlaSil
  36. Eline saglik Filizcim bakmaya doyamadim vallahi...Her kati düzgün muhtesem bir pasta olmus....Pastanin resmine bakarken yanima Tr den gelen misafirim geldi.
    "Aaaaa ne kadar güzel bir pasta dilimi" bu deyince bende gururla bu bayan benim ARKADASIM dedim.

    YanıtlaSil
  37. Sevgili ADSIZ arkadasim... Jelatinler hayvansal ve bitkisel olmak üzere iki cesittir... Burada yani Almanya`da bitkisel olanlara AGAR AGAR denir... Fakat onlar bu tür pastalar icin yeterli yogunlugu saglamamaktadir... HAyvansal jelatinler ise Domuz ve Dana jelatini olmak üzere cesitlidir... Takdir edersiniz ki, Müslüman bir ailenin evine, bilincli olarak Domuz ürünleri girmesi süz kaniusu degildir... Dogal olarak benim jelatinim de Türkiye`den getirdigim Dana jelatinidir... Umarim aciklayici olabilmisimdir... Sevgilerimle,::))

    YanıtlaSil
  38. Merhaba filizcim,
    Sayfana gelince içim ısındı bu kış gününde,güllerin mis gibi kokusu etrafı sarmış sanki.
    Pastaya gelince söyliycek kelime bulamıyorum.Sadece muhteşem ötesi bir şey diyebilirim,bu pasta yenmez seyredilir.Etrafta pembe güller,ortada kadife gibi bir pasta,süperrr...
    Bu arada eşine ve sana ailece hep bir arada mutlu yıllar diliyorum.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  39. Ellerine saglik Filiz Abla . Muhtesem olmus . Ayrica esinizin dogum günü kutlu olsun . Sevgiler ....

    YanıtlaSil
  40. abacım tarifini ve resimi alamıyorum kopyalama özelliği yok sayfanda. bana mail olarak gönderebilir misin. ben pu pastayı kaçırmak istemiyorum bekliyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  41. yok canım kopyalayamıyorum sen bana mail olarak resim ve tarifi gönderirmisin? lütfen rica ediyorum öptüm sevgiler

    YanıtlaSil
  42. Süper ötesi bi pasta olmuş. Bayıldım, hayran oldum.
    Eşinize de nice seneler olsun. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  43. Gördüğüm en güzel pastalardan birisi..

    ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  44. hosgeldin,seref verdin.blogumu izlemene inan cok sevindim.senin paylasimlarini ozellikle de sanatini cok onemsiyorum.nice paylasimlara insallah.sevgilerle.

    YanıtlaSil
  45. MERHABA TARIFLERINIZ COK BEGENDIM ELLERINIZE SAGLIK.FAKAT BURDA JELATINLERLE ILGILI BIR SORU SORMAK ISTIYRUM.SIZ YAPRAK JELATIN KULLANIYORSUNUZ.YAPRAK JELATIN BULUNMAZSA TOZ JEALTIN KULLANILDIGINDA KREMADA YAPMA ASAMASINSDA NE GIBI DEGISIKLIK OLUYOR BILGILENDIRIRSENIZ COK SEVINIRIM

    SIMDIDEN COK TESEKUR EDIYORUMM

    YanıtlaSil
  46. ALLAH SIZLERI EKSIK ETMESIN BIZDEN NE GUZEL SEYLER PAYLASIPTA GUZEL BILGILER VERIYORSUNUZ

    YanıtlaSil

Nazik yorumlariniza kalpten tesekkürlerimle..::))