CILEKLI PARFE

Buzlugumdaki yarim kalmis vanilyali ve cilekli dondurmalarimi degerlendirebilmek amaciyla yaptim bu parfeyi. Sicak günlerde misafirlerimize ikram edebilecegimiz en dogru secim bence. Tarifine gecmeden önce, fotograflar üzerindeki buzlar icin özür dilerim. Resimleri cekmeden 5-6 dakika beklemeliydim, ki parfe biraz cözülsün, kendine gelsin... Ama her zamanki karakteristik özelligim olan sabirsizligim yine öne cikti...

Tarifime gelince; 300 gr. kremami önce bir güzel cirpip katilastirdim, yarisini, yaklasik yarim saat disarida bekleyen yarim kilo kadar vanilyali dondurmamla bulusturdum. Icine strec dösenmis kalibimin altina ve yanlarina önce dilimlenmis cileklerimi dizip, üzerine dondurmali karisimi yaydim. Daha sonra, kalan cirpilmis kremami, yine disarida bekleyen cilekli dondurmamla ve parca cileklerle karistirip, onu da, vanilyali dondurma karisiminin üzerine yaydim ve bolca cikolata kiriklari serpistirdim, en üste de bir sira vanilyali bisküvi dizdim ve strecle bir güzel sarip buzluguma kaldirdim. Yaklasik 3 saat kadar beklettikten sonra, kalibimi ters cevirerek, parfemi servis tabagina aldim ve dilimleyerek servis yaptim.
Hazirlanmasi cok kolay, ama lezzeti sahaneydi...
Hepimize Afiyetler olsun...

8 yorum:

  1. bu ne kadar güzellik bir arada böyle..
    ben 2 tane çileği aldım emi :)
    teşekkürler..
    iyi hafta sonları canım.

    YanıtlaSil
  2. Hem kolay hem lezzetli. Daha ne istiyoruz ki? Mutlu pazarlar dilerim.

    YanıtlaSil
  3. MERHABA CANIM.ÇİLEK SEVMEYENİN BİLE YİYECEĞİ BİR GÖRÜNTÜ BU.HELE BİR DE BENİM GİBİÇİLEK HASTASI İÇİN HARİKA BİR TARİF. DENENECEKLER LİSTESİNE EKLEDİM BİLE.ELLERİN DERT GÖRMESİN.

    YanıtlaSil
  4. tam bu sıcaklar için bir tarif eline sağlık çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  5. Elinize sağlık görüntüsü muhteşem tadından hiç şüphem yok afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  6. Sevgili arkadaslar, nazik yorumlariniz icin hepinize tesekkür ediyor, yeni baslayacak haftanin hepinize, saglik, basari ve mutluluk getirmesini diliyorum.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  7. Merhaba. Muhteşem bir sunum, ellerine sağlık. Etkinliğe katıldığın için çok teşekkür ederim. Etkinlik tarifleri 31 Temmuz' dan sonra gönderilme sırasına göre yayınlanacak. Sevgilerimi gönderiyorum.

    YanıtlaSil
  8. canım bloğuna ilk kez geldim iyiki de gelmişim maşallah çok güzel,seni arkadaş listeme ekliycem müsade edersen,sevgiler...

    YanıtlaSil

Nazik yorumlariniza kalpten tesekkürlerimle..::))