CILEK RECELI


CILEK RECELI YAPTIM


Carsamba günü tekrar gittik esimle cilek tarlasina, bu sefer amacim recel yapabilmek icin kücük cilekleri toplamakti. Kücük cilek bulabilmek ne zormus, egil kalk belim koptu valla. Ama neyse sabah sporumu yapmis oldum en azindan. Bir saatin sonunda iki sepet büyüklü kücüklü cileklerle evimize döndük. Cok yoruldum ama degdi dogrusu.




Hic oturmadan dogru mutfaga girdim ve cileklerimin kücüklerini ayirdim. Yaklasik 1,5 kilo kadar kücük cilegim vardi. Yapraklarini alarak güzelce yikadim onlari, yarim saat kadar süzülmelerini bekledikten sonra bir sira cilek, bir sira seker seklinde tencereme dizdim ve buzdolabima koydum. Aksama kadar dolapta, aksamda sabaha kadar da oda isisinda beklediler uslu uslu. Sabah ta kalkar kalkmaz dogru kisik atesin üzerine. Kaynamaya baslayinca bir kevgirle cileklerimi aldim suyunun icinden ki iyice erimesinler. Ve bir yemek kasigi limon suyumu kattim. Porselen bir tabaga bir damla damlattim, baktim saga sola akmiyor, aldim tenceremi ocaktan. Cileklerimi tekrar kattim suyunun icine, söyle bir karistirdim ve doldurdum kavanozlarima. (A bu arada kavanozlarimin üzerindeki etiketler bana ait degil, saklamaya calistim ama pek beceremedim galiba.) Kaynamis kapaklarini kapatip yarim saat basasagi tuttum onlari. Ve sonrasinda fotograflarini cekip kilerime kaldirdim. Bu arada evim de mis gibi cilek koktu. Himmmmm.....

Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. Selam canim blogun sana ugur getirsin.Yeni katilmissin aramiza hos geldin sefa getirdin.Hersey gönlünce olsun sevgiler .

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Canim geldigimde evimiz mis gibi kokuyordu...Basarilar diliyorum.

    YanıtlaSil
  3. Cok tesekkür ediyorum, beni cok heyecanlandirdiniz. Güzel temennileriniz inanin cok isime yarayacak. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. merhaba sevgili Filiz,
    reçelinden yaptım senin ki kadar başarılı olmadı ama tadı yinede harika oldu,tarif için seni yönlendirdim..
    sevgiler tatlım..

    YanıtlaSil

Nazik yorumlariniza kalpten tesekkürlerimle..::))