CARSAFSIZ BÖREK


Carsaf Böregi, adi üzerinde carsaf üzerinde yapilir. Ama ben bu defalik carsaflari kirletmek istemedim... Hamuru hazirla, yufkalari teker teker ac, pisir, servise sun, yetmedi bir de carsaflari yika... Yok bu kadar eziyete gelemem bu sefer dedim ve yufkalarimi tezgahimin üzerinde actim.... Eeee tarif ayni, lezzet ayni ama carsaf yok bu sefer, peki adini ne koymali? Ben de "CARSAFSIZ BÖREK" koydum adini...


Böregimi, sevgili arkadasimiz Birsen`in Davet Yemekleri Etkinligi`ne gönderiyorum.


Tarif kismina gececek olursak;

1 kg. unu
yogurma kabima eliyorum... Üzerine bir yemek kasigi kadar tuz kattiktan sonra yavas yavas su eklemeye basliyorum. Kulak memesi yumusakligina gelinceye dek ekliyorum suyu... Güzelce yogurduktan sonra 15 kücük parcaya ayiriyorum... (Her bir bezeyi fikir olsun diye mutfak terazimde tarttim, yaklasik 100 gr. geldiler). Sonrasinda merdane ile pasta tabagi büyüklügünde aciyorum. Bir kenara koyup üzerini sivi yagla güzelce yagliyor, digerlerine geciyorum, 15 beze de bitince isin en zevkli kismi basliyor. Ilk hamurumu elime aliyor ve döndüre, döndüre biraz büyütüyor, sonra da tezgahimin izin verdigi ölcüde yavas, yavas cekistirmeye basliyorum. Arada yirtilmalar olabiliyor ama bu moralinizi bozmasin. Hamurumu, altina konan bir gazete yazisi okunabilecek kadar inceltiyorum. Bu islem yaklasik 2-3 dakikami aliyor. Inceltme isi bitince, eger kenarlarda tam incelmeyen kalinliklar kaldiysa onlari bicagimla güzelce cikariyorum ve komple hamurumun üzerini, fircami silkeleyerek siviyagla yagliyorum ve ic malzemesini (fotograftaki böregim beyaz peynirli) heryerine esit olarak dagitiyorum. Spiral seklinde sariyor, kagit serdigim tepsime aktariyorum... Tepsi dolunca üzerine yogurtlu-yumurtali karisimimi sürüp, (eger kitir kitir olsun istiyorsaniz sadece sivi yag sürün) 170 dereceye isitilmis firinimda alti ve üstü kizarana kadar (yaklasik 30-40 dakika) pisiriyorum.
Hepinize afiyetler olsun...

18 yorum:

  1. ELLERİNİZE SAĞLIK.ÇOK SEVERİM AMA DENEMEK KISMET OLMADI HİÇ.SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  2. canim ellerinize saglik nefis olmus

    YanıtlaSil
  3. yemis kadar oldum ellerine saglik

    YanıtlaSil
  4. Filizcim vallahi son bir haftadir biraz yogun gecen tempomda fazla bloglari gezemiyorum.Ama sanada ugramadan ve yorum yazmadanda edemiyorum.Arkadasim biraz yavas yahu...! Ben senin hizina yetisemiyorum.

    YanıtlaSil
  5. canım ellerine sağlık böreğin çok güzel görünüyor canımm:))

    YanıtlaSil
  6. FİLİZCİM ELLERİNE SAĞLIK..ÇOK GÜZEL OLMUŞ....

    YanıtlaSil
  7. Filiz'ciğim harıka bır tarif ne cok severım daha öncelerı demeısttım bır kac kere ama cok basarılı olamadım.ve azımle bu böreği yapmak ıstıyorum:)bu defa senın yöntemı deneyeyım:)canım sevgilerr

    YanıtlaSil
  8. Filizciğim,
    yine yeteneğini konuşturmuşsun ellerine sağlık,
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. Süper ötesi arkadaşım benim...
    Ne denirki,yutkundum kaldım burda..
    Koşuşturmaktan yeni geçebildim pc başına,elimde çayım,acıktımmmm.
    Gel de yutkunma...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. filizcim hizina yetisemiyorum vallaha salataya gelmistim börege daldim :))
    bende carsaflara kiyamadigim icin tezgahda veya hamur tahtamda aciyrum ayni islemi görüyor yani:))

    ellerine saglik bir tanecikde aldim kactim sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Canim ellerine saglik.
    Bende bazen masanin üstünde yaparim carsaf yikamayayim diye:))
    Filizcim Hediyelesme etkinligini ne yaptin son günler galiba.
    Sevgilerle.

    YanıtlaSil
  12. Merhaba. Harika bir börek, ellerinize sağlık. Ben de çarşaf kullanmayanlardanım, hep tezgahta açarım. Yıkama derdinden ziyade bana çarşaf fikri tuhaf geliyor. Afiyetler olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. börek süper görünüyor ..çıtır çıtır..
    ellerine sağlık ..

    YanıtlaSil
  14. Ohhh ohhh nefis gözüküyorlar. Bu lezzetlerden tabağıma alıyorum ellerine sağlık canım, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  15. Canım ,ellerine sağlık çok emekli güzel bir börek.bu arada hayırlı kandiller.

    YanıtlaSil
  16. Bugün ellerini semaya gönlünü Mevlaya aç, bugün günahlardan olabildiğince kaç, bugün en gizli incilerini onun için saç çünkü bugün kandil, kandilin mübarek olsun.

    YanıtlaSil
  17. Selam börek harika cok severim,ama hic yapmadim.Denemek isterim en kisa zamanda,kesinlikle bende carsaf kullanmam,masayi tercih ederim.Lahana salatasida cok lezzetli görünüyor.Börek, salata ve cay ne güzel üclü olusturuyor.Ellerine saglik,sevgiler.

    YanıtlaSil

Nazik yorumlariniza kalpten tesekkürlerimle..::))