Portakal aromali, Havuclu Muffin ve Pofuduk poacalarin Tarifleri

 
Portakal aromali, Havuclu Muffin
24 adet muffin icin;

3 yumurta, 125 gr. toz seker, 2 adet portakal kabugu rendesi, 1 su bardagi havuc rendesi, 1 paket vanilya, 2 tatli kasigi kabartma tozu,bir cimdik tuz, 300 gr.un, bir su bardagi sivi yag, bir su bardagi taze portakal suyu.

Yumurtalarimizi, sekerle güzelce cirpiyoruz... Öyle bir cirpacagiz ki hacminin iki kati kabaracak ve beyazlayacak.... Vanilyamizi ve portakal kabugu rendesini ekleyip cirpmaya devam edecegiz, yaklasik 5-6 dakika.... Sanirasinda sivi yagimizi ekliyoruz, havuclarimizi da atip, mikserimizi yavaslatiyoruz.... Son asamada kabartma tozu karistirilmis, unumuzu asama asama ekleyip, tahta bir kepceyle karistirmaya devam edelim... Un kaybolunca karistirmayi birakip yaglanip, galeta unuyla unlanmis muffins kaliplarimiza paylastiralim ve 170 dereceye kadar isittigimiz firinimizda 15-20 dakika kadar pisirip,cikaralim ve herbir muffinin üzerine ikiser tatli kasigi portakal suyu dökelim.... Biraz soguyunca kalibindan cikarip, istedigimiz gibi dekore edelim... Yumusacik, cok lezzetli bir kek oluyor...




Pofuduk poacalar icin;

2 bardak süt,
1/2 bardak su, 42 gr.yas maya, 3 yemek kasigi seker, 1 tatli kasigi tuz, 1 su bardagi sivi yag, 100 gr.eritilmis margarin veya tereyagi, aldigi kadar un (yaklasik bir kilo).

Isitilmis süt-su karisimina sekeri de katip, icinde mayayi eritelim.... Yaglari da ekleyip, ele yapismaya bir hale gelene kadar ununu katalim... Ve en az bir saat ilik bir yerde dinlenmeye birakalim... Hamurumuz yaklasik 3 katina cikacaktir..... Elimizle koparip, istedigimiz sekli verelim ve icine de harcimizi koyalim.... En az bir saat daha dinlendirip, üzerine yumurta sarisi sürelim ve 170 dereceki önceden isitilmis firinimizda 15-18 dakika pisirelim... (Ben icine peynirli harc koydum ve okula sicak sicak götürmek istedigim icin mutfagimda sabaha kadar beklettim...Yani bir gece önceden hazirlayip, serin bir yerde bekletebilirsiniz..)

Afiyetler olsun...

8 yorum:

  1. Canim,
    öncelikle muffinlerin ve pofuduk pogacalarin icin ellerine saglik diyorum. Pogacalari ben bu sekliyle cok seviyorum daha dogrusu.

    Yarinki blogcu bulusmasina geliyormusun??? Cok merak ediyorum kimler geliyor diye, senden bir yorum göremedim Sevim'in sayfasinda onun icin direk sana geldim.

    Neyse, insallah sende gelirsin diyorum ama yinede tabii ki kendin bilirsin, bunlar benim düsüncem.

    Selamlar ve kocaman öptüm.

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle çok cici olmuşlar ellerinize sağlıkk

    YanıtlaSil
  3. tek kelimeyle çok hoşş..
    bende dün bir hayli uğraştım arkadaşım için..
    ama değiyor :))))) (yemesemde :(

    YanıtlaSil
  4. MERHABA CANIM TANISTIGIMIZA COK COK MENUN OLDUM artik hep görüsürüz insallah resimleri albüm yapip yayinladim gelip bakar fikrini söylersen memnun oldurum ayrica listemede ekledim seni sevgiler ayse

    YanıtlaSil
  5. Canim benim cok güzel bir gündü benim icin.
    O yüzdende hemen yayinlamak isdedim.
    Hadi senide bekliyorum.
    Ama cok güzel eglenmisiz degilmi?
    öpüyorum seni.
    Sevgilerle.

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar..Bunlar tam benlik olmuş..Süper.Ellerinize sağlık..Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Beautiful! Compliments!

    YanıtlaSil
  8. ama çok güzel görünüyorlar

    YanıtlaSil

Nazik yorumlariniza kalpten tesekkürlerimle..::))