BALLI PASTA (MEDOVIK PASTA)


Düsünmek, yazmak, okumak, karar vermek, yeni bir baslangic yapmak, ertelenen bir karari hayati gecirmek icin zamana ihtiyaciniz varsa, bu gece cok uygundur sevgili arkadaslarim. "Vakitin nasil gectigini anlamadan aksam oluverdi, islerimin cogu yarim kaldi" diyorsaniz ve de uykusuzluga, yorgunluga dayanacak gücünüz varsa bu gece cok uygundur... Neden mi bu gece? Cünkü bugün 21 Aralik... Günes isiklarinin Kuzey Yarimküreye en egik, Güney Yarimküreye de en dik geldigi gündür. Kuzey Yarimkürede Kis mevsiminin, Güney Yarimkürede de Yaz Mevsiminin (hos, bizler burada neredeyse bir aydir, karla bogusuyoruz) basladigi, sadece bugüne özgü olmak üzere Kuzey Kutup Dairesinde 24 saat gece, Güney Kutup Dairesinde ise gündüz yasandigi ve bugünden itibaren Kuzey Yarimkürede gündüzler uzarken, Güney Yarimkürede ise kisalmaya basladigi bir tarih 21 ARALIK... Hadi hepimize hayirli olsun...

Günlük islerimiz bitipte hava karardiginda, yorgun olmayanlarimiz kimbilir ne lezzetler yaratacaklar bu gece mutfaklarinda... Iste ben de, öyle uzun bir gecede degil, gectigimiz cumartesi sabagi, öglen gidecegimiz bir arkadasimiza götürmek icin, sadece 4 saat icerisinde, fotograftaki pastayi hazirlamak icin girdim mutfaga.


Bu, gercekten hepinize siddetle tavsiye edebilecegim, yapim asamalari oldukca, kolay ve eglenceli pastayi sevgili Pepela`min o sahane sayfalarinda dolanirken buldum (ellerine, zevkine saglik canim Pepela`m)... Hos ben onun kadar güzel süsleyemedim ve kendime göre de bazi degisiklikler yaptim... Ama, eger bisküvi ve tiremisu tadinda lezzetlere vurgunsaniz mutlaka deneyin derim. Pastanin kremasi ve ara malzemeleri üzerinde sinirsiz degisiklikler uygulayabilirsiniz... Ama ben, dedigim gibi vaktin darligindan ve arkadaslarimizin damak tadindan tam emin olmadigimdan oldukca sade hazirladim pastami...

Nasil mi, tabii simdi ben Pepelam gibi güzel anlatamam, bu yüzden biraz tembellik yapip, sizi bu Meshur Rus Pastasinin (Medovik Pasta veya Nam-i diger BALLI PASTA) sayfasina yönlendireyim.

Sevgilerimle, hepinize faydali islerin yapilacagi güzel bir gün ve gece diliyorum....

23 yorum:

  1. Filizim bu keki pepelada gördügüm zaman vurulmustum..Resimleri teker teker inceledim..Ama arkadas da cok güzel fotografliyor öyle degil mi?
    Bende yapmaya niyetlendim.Sonra araya hep birseyler girdi ve ertelendi.Simdi sende görünce tekrar heveslendim simdi...Filizcim seninkide cok ama cok güzel olmus.Üstündeki süsüde bir ayri güzel.-Seninde ellerine saglik arkadasim..Buz gibi bir Berlinden simsicacik sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. UFFF ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR CANIM ABLAM BENİM,MAHARETLİ ABLAM.. İNANMAZSIN AMA UZUUUN ZAMANDAN BERİDİR BU PASTANIN TARİFİNİ BİR ARKADAŞIM BANA GETİRECEKTİ AMA UNUTKANLIK MI,İHMALKARLIKMI BİLEMEM BİR TÜRLÜ GETİREMEDİ. SENİN BLOGDA GÖRÜNCE HEM HAYRET ETTİM HEM DE ÇOOK SEVİNDİM. SEVGİLİ PAPELANIN GÜZEL TARFLERİNDEN YARARLANMAK LAZIM :)PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER.. YEME ŞANSINA ERENLEREDE AFİYETLER OLSUN İA....SENİ ÇOOK SEVDİĞİMİ VE HEP AKLIMDA OLDUĞUNU UNUTMA E Mİ.. SEN DE DUALARINDA HATIRLA İNŞAALLAH...:)İÇİÇTEN SEVGİLERİMİ BIRAKTIM ELMAYI DA UNUTMA :)RAHMAN'A EMANET OL SEVGİ BAKIŞLI ABLACIĞIM...

    YanıtlaSil
  3. Filizcim süper bir sey olmus bu pasta hemen tarifi inceliycem kat kat enfes görünüyor ellerine saglik

    bizim buralarda felaket evden disari zorunlu birsey olmadikca cikmiyoruz kar felaket heryerde diz boyu neyse
    hayirlisi olsun bakalim sevgiler öptüm....

    YanıtlaSil
  4. Canım arkadaşım ellerine sağlık bence
    muhteşem olmuş.Tadına bakanlara afi
    yet olsun.Sımsıcak sevgilerimi yolluyor ve öpüyorum.

    YanıtlaSil
  5. :) görüntüye bakınca acaba farklı pastalar mı dedim amonyaklı pasta gibi tarifi ama bu biraz daha kolay görüntü olarak şahane gerçekten afiyet şeker bal olsun dicem ama bal koymuşun zaten :) Yapan ellerin dert görmesin..

    YanıtlaSil
  6. merhaba filiz hanim pasta super gorunuyor en kisa zaman deneyecem ellerine saglik zeynep gorusmek uzere

    YanıtlaSil
  7. Canım,
    ellerine sağlık. Harika görünüyor. Pepelanın tariflerine vurgunum. En kısa zamanda ben de denemek istiyorum. Bakalım becerebilecek miyim?
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  8. haksızlık yapma bence kendine kelebeğin her şeyi nefis oluyor ama seninkide nefis olmuş katlardan belli muntazamlığı :)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. pastan süper olmus canim,çok sagolasin,

    YanıtlaSil
  10. Pepela'cığımın yaptığı güzel pastayı ben cesaret edememiştim sen yapmışsın ellerine sağlık canım. Nefis görünüyor ikisi de. Tadını çok merak ediyorum. Gerçi ben bal yemiyorum ama balsız da olur herhalde.
    Sevgiler kocaman..

    YanıtlaSil
  11. nefis olmuş ellerine sağlık.pastayı alıyorum...

    YanıtlaSil
  12. çok güzel gözüküyor. ben bunu kısmetse eşimin doğum gününe deneyeceğim:) Eline sağlık Filizcim:)

    YanıtlaSil
  13. 21 aralık inşallah hayırlara vesile olur pastayı bende görüp denenecekler listeme almıştım ama daha kısmet olmadı:)
    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  14. Açıkcası pastanın ismini ilk okuyup da tıklayınca aklıma tek gelen Pepela ablam oldu :))
    Çünkü bende sayfasında görüp vuruldum pastaya, fırsat kolluyorum yapmak için.
    Becerebilirmiyim acaba diye düşünüp duruyordum, birisinin denediğini görmek rahatlattı biraz beni :)
    Enfes görünüyor.. Ellerine sağlık. Ve Pepela ablama da burdan da teşekkür ediyorum, en kısa zamanda denenecekler arasında pasta :)

    YanıtlaSil
  15. Sevgili Filiz,
    Bugünün 21 Aralık olduğunu, en uzun gece olduğunu tamamen unutmuşum.
    Ben en çok güzdüzlerin uzamaya başlamasına seviniyorum.
    Bu arada;
    Pasta nefis görünüyor, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  16. Filiiiiizcim...harika olmus, sevgili Pepela´da da cok begenmistim seninki de ayri bir güzellik. Pek güzel süslemisin, ellerine saglik. Aklimdakileri hayata gecirmek icin bu uzun gece yeterli olurmu acaba???? bakalim? sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil
  17. Pasta muhteşem görünüyor,ellerinize sağlık,sevgiler

    YanıtlaSil
  18. merhaba
    bende denedim fakat kreması az geldiği için benim biraz kuru oldu pastam.ama pastanın hamuru çok güzel bir hamur tavsiye ederim.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  19. ablacımm bu nefşis pastayı bende not almıştım..daha deneyemdim ama:(
    zaten kendimizden birşeyler katmazsak olmuyor muhakkak yapıyoruz, kendi yorumumuzla renklenen paylaşımlar daha hoş bir ortam yaratıyor haksızmıyım:)
    emeklerine sağlık ablamm:))

    YanıtlaSil
  20. Cok guzel olmus... Benim de notlarimin arasinda yer alan bir pasta bu guzel pasta... Sizin denemeniz de cok basarili olmus. Cok guzel gorunuyor. Hele de dilim olarak cekmissiniz, iste o kisim beni benden aliyor:)
    Ellerinize saglik. Size ve tum sevdiklerinize huzurlu, saglikli gunler dilerim.:)
    Sevgi ve muhabbetle..

    YanıtlaSil
  21. yapmayın şunu yahu!!! en sonunda yaptıracaksınız bu pastayı bana sonra kaç km koşarım kaç km yürürüm acaba? ben insaflı değilim ki bir dilim ile yetineyim:))) güzel güzel yapıp koyuyorsunuz fotoları aklım kalıyor:) afiyet olsun şaka bir yana:)

    YanıtlaSil
  22. Gönülden selam olsun ablacığım.
    Ben daha önce söylediklerimi,bu vesile ile 'yüreğimden gelerek' tekrarlamak istiyorum:j Elinin değdiği,sevgin ve özenin ile kavrulan herşeyde bir çekicilik var tıpkı bu pastada olduğu gibi.Kesinlikle Medovik'in hakkını fazlası ile vermişsin.Üzerinde çikolata deseni de pek hoş,pek şık olmuş! Ellerine,yüreğine sağlık! :)
    Bu nasıl inceliktir ki,satırlarında mahireliğinden ziyade,dostluğunu,vefanı konuşturmusşun.Bizi ihya ettin,sıcacık eyledin yine.Rahman c.c razı olsun canım.
    Tüm başlangıçlarımız,amaçlarımız,hayallerimiz hayır ve muhabbetle dolsun inşaAllah.
    Kalbi selamlarımla

    YanıtlaSil

Nazik yorumlariniza kalpten tesekkürlerimle..::))