YINE ALMANYA`DAYIZ... (HEIDELBERG)

Nihayet evimizdeyiz.... 5 gece, 6 günlük, tamamen programsiz gezimizden sag saglim döndük cok sükür... Yedigimiz, ictigimiz bizim olsun, gördüklerimizi sizlerle de paylasabilmek güzel... Ilk iki yayinimdan sonra firsat bulamadigim icin gezimizin geri kalanini bugün ve yarin yapmak istiyorum...

Öncelikle tamamiyle kisisel fikrimi belirteyim ki, memleketimden güzeli yok benim icin... Evet buralar da cok güzel, gezdigimiz her yerin kendine ait köklü gecmisleri ve cok eski tarihleri var... Bunlari bilmek, ögrenmek güzel.... Ama sorsalar bana, yine de Ayten Alpman`in dedigi gibi "Bir Baskadir Benim Memleketim" derim...

Bugün sizlere, bu gezimde en begendigim sehir olan Heidelberg hakkinda biraz bilgi vermek istiyorum....

Heidelberg, Almanya'nın güneybatısında, Ren ve Neckar nehirlerinin arasında kalan vadide yer aliyor. Mannheim'dan yaklaşık 20dk. kadar bir uzaklıkta olup, genel olarak dağlık bir şehir, en yüksek yeri Königstuhl (568m). Konum itibariyle Almanya'nın ılıman bölgesinde yer aldığından, kentte çok sayıda incir ve badem ağaçları yetişmekte.

Heidelberg, ayni zamanda Almanya'nın en eski üniversitesinin bulunduğu bir şehir. Heidelberg Üniversitesi 1386 yılında kurulmuş. Şehri ikiye bölen Neckar nehri ve sarayı ile birlikte tablo güzelliğinde olan kent aynı zamanda Almanya'nın en romantik kenti (Wege der Romantik) diye de anılmaktaymis.





















Sevgilerimle, hepinize iyi aksamlar....

11 yorum:

  1. evine mutlulukla ulaşmana çok sevindim.öncelikle gezi resimlerini çok beğenerek takip ettim.harika fotolardı.daha sonra senini cıvıl cıvıl mamalarınıda çok özledim.sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Canım arkadaşım güzel dileklerin için
    çok teşekkür ederim.Ne mutlu bana böy
    le muhteşem bir dost kazandım yine harika kareler yüreğine sağlık kocaman öpüyorum...

    YanıtlaSil
  3. merhaba sevgili Filiz,öncelikle evine hoşgeldin diyorum..
    Gezip gördüğün yerleri bizimlede paylaştığın için çok teşekkür ederim bu arada eşimin çocukluğunun birkısmının geçtiği şehrin fotolarını onada gösterdim..onun adına da teşekkür ederim az bir an nostalji yaptık bu arada sanırım havası en güzel olan yerde Heidelberg miş???
    (kayınvalidem dedi):))
    Öpüyom canım güzel tariflerini dört gözle bekliyom..
    sevgiler,selamlar.

    YanıtlaSil
  4. Filizcim hosgeldiniz...
    Bizleride bu güzel ve zengin yolculuga dahil ettigin icin tekrar tesekkürler...

    YanıtlaSil
  5. bir dahaki almanya gezinizde bize de bekliyorum frankfurt rehberin hazir

    YanıtlaSil
  6. Canim arkadasim hos geldin evine bizede sefa getirdin cektigin resimleri bizimle paylastigin icin cok tesekkürler güzel resimler .Sana kucak dolusu sevgi gönderiyorum öptüm.

    YanıtlaSil
  7. canm hoşgeldin evine. gezdiğin yerlere bizi de götürdüğün için teşekkür ederim.Arada sırada yediklerinden de ikramda bulunduğun için de :) Çok güzel fotolardı, keyifle takip ettim. ee bundan sonrada herkes gibi ben de güzel tariflerini bekliyorum ia....Birde herzaman "istanbul"a gelişini bekliyor olacam :)
    en içten sevgilerimi gönderiyorum canm arkadaşım.
    AEO...

    YanıtlaSil
  8. Canım,
    evine hoş geldin.
    Haklısın memlekeetimden daha güzeli yok. Ama yinede yeni yerleri görmek çok güzel bir şey. Sayende bizde güzelliklerden yararlandık.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  9. evine hoşgeldin canımm sen.inle birlikte bizde gezdikk o güzel paylaşımların için teşekkür ederiz:))
    mutlu haftalar..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Heidelberg harika bir yerdir..Şarkılarıda öyledir..))Anılara gittim fotoğraf ve şarkıyla..))Harikasın..!

    YanıtlaSil
  11. ooww harika yaa,kendimi orda hissettim birden,bizim Friedrichshafen'e de yakınmış burası di mi Filiz...Çok güzel yerleri görmüşsünüz ne mutlu ne mutlu...

    YanıtlaSil

Nazik yorumlariniza kalpten tesekkürlerimle..::))