Ananasli - Hindistancevizli Pasta

Tüm dostlarima, sevenlerime öncelikle saglikli, mutlu, basarili ve bol kazancli bir hafta diliyorum... Umarim hersey gönlünüzce olur....
Bu sabah ne yazayim diye düsünüp duruyordumki aklima gecen ocakta kizimin dogumgünü icin yaptigim Ananas ve Hindistan cevizli Pasta geldi.... Yalniz, yine fotograflamayi aksam yaptigim icin resim biraz koyu cikmis, bir de kesilmis halde fotografi yok, cünkü pasta kizim tarafindan parti verecegi mekana götürüldü.... Geriye biraz kirintili, bos bir tepsi geldi....
Nasil yaptigima gelince....

Pandispanya;
(Yaklasik 30 kisilik bir pasta icin kullandigim kalibimin ölcüsü 24x32 cm.)
10 adet yumurta (sari-beyaz ayrilmis)
10 kahve fincani un
10 kahve fincani seker
bir paket vanilya
bir paket kabartma tozu

Kremasi için:
5 su bardağı (1 lt.) süt
5 dolu yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı buğday nişastasi
5 çay bardağı toz şeker
250 gr. beyaz çikolata
100 ml. hazir krema
2 yemek kaşigi hindistan cevizi

Pandispanyayi islatmak için:
Ananas konservesinden süzdüğünüz ananas suyu

Süslemek için:
1 kutu konserve ananas
Bol miktarda hindistan cevizi

Pandispanyanin hazirlanmasi;
Pandispanyayi hazirlamak için önce yumurta sarilarini toz seker ve vanilya ile yaklasik 7 dakika cirpiyoruz, daha sonra bir cimdik tuz ile yumurta beyazlarimizi kar haline gelene kadar cirpip, ücte birini sarilara ilave ediyoruz ve bir tahta kasik ile yavasta karistiriyoruz. Daha sonra kabartma tozu katilmis unumuzun 3`te birini ileva edip onu da güzelce ve yavasca karisima yediriyoruz... (lütfen gereginden fazla karistirmayin) Sirasiyla yumurtalari ve unu bitirdikten sonra, yalnizca dibi yaglanip (cünkü hamurumuz kalibin kenarlarina tutunarak kabaracak), yağli kağit serilmiş kek kalibimiza dökerek 175 derecedeki firinimiza atiyoruz. Yaklasik 50 – 60 dk pişirip (siz yine de kürdan testi yapin) ilininca kalibimizdan cikariyor ve tel izgara üzerine ters cevirip tamamen soğuyuncaya kadar rahat birakiyoruz. (Aslinda 1-2 gün önceden yapabilirseniz cok daha iyi calisiliyor üzerinde).

Kremanin hazirlanmasi;
Nisastamizi sütle karistiralim, un ve şekerimizi de ekleyelim ve kisik ateşte, topaklanmaması için sürekli karistirarak koyulaşip muhallebi kivamina gelene kadar pişirip, ilinmaya birakalim.
Başka bir sos tenceresinde, hazir kremayi, kisik ateşte kaynatmadan isitalim ve kirilmiş beyaz çikolatalari ekleyelim. Sürekli kariştirarak, çikolatalari kisik ateşte eritelim ve sos kivamina gelince ateşten alalim. Ilinmaya birakalim.
Muhallebiyi ve beyaz çikolatali karişimi karistirarak yüksek devirde çirpalim. Hindistan cevizini de ilave ettikten sonra, kullanana kadar buzdolabinda bekletelim.

Pastanin hazirlanmasi;
Pandispanyamizin yüzeyini, düzensiz kabarma varsa tirtikli bir biçakla düzleşene kadar traşlayalim ve düzgünce üç eşit kata ayiralim. Ananas konservesini süzelim ve süzdüğümüz meyve suyuyla pandispanya katlarimizin üst yüzeylerini islatalim. Pastanın içinin nemli olmasi gerektiğinden meyve suyunun hepsini kullanacak şekilde islatalim.
Pandispanyamizin alt katini pasta standina ya da düz bir zemine alalim. Üzerine bolca krema sürdükten sonra kücük kücük kesilmis ananaslarimizi serpistirelim ve ince bir kat daha krema sürelim. Pandispanyanın ikinci katini islak yüzeyi yukariya bakacak şekilde üzerine yerleştirelim. Tekrar krema sürüp ve ananaslari yerleştirelim, tekrar ince bir kat krema sürdükten sonra son pandispanya katini islak yüzeyi yukariya bakacak şekilde yerleştirelim.
Pastanin her yerini düzgünce kremayla kaplayalim, üzerine ve yanlarina bol miktarda hindistan cevizi serpistirdikten sonra istedigimiz gibi süsleyelim. (Ben dilim ananaslarla süsleyip, kremaya catal ile sekil verdim. Ve üzerine krem santiden yildizciklar kondurdum).

Pastanin tadi cok hafifti, ananas ve hindistan cevizi ise tropikal bir aroma vermisti,,,, Tavsiye ettigim favori bir pasta oldu.

Simdiden deneyenlerin ellerine saglik, yiyenlere de afiyetler olsun....

8 yorum:

  1. Ellerine saglik arkadasim.harika olmus pastan.
    Hazirlara tas cikartir vallahi:))
    Sevgilerle.

    YanıtlaSil
  2. Cok tesekkür ediyorum arkadasim... sagolasin...

    YanıtlaSil
  3. OOOoOOOOoooo ananas ! :)
    ben bütütüün anansları içinden :)
    dışından topladım vallahi :)))
    kimse kızmasın lütfen .

    YanıtlaSil
  4. Merhaba. Çok sade ve şık görünümlü bir pasta, ellerinize sağlık. Hindistancevizi ve ananas uyumu eminim ayrı bir lezzet vermiştir. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. süper pasta eline sağlık

    YanıtlaSil
  6. Hepinize güzel yorumlariniz icin cok tesekkür ediyorum arkadaslarim... Sagolasiniz,,,,

    YanıtlaSil
  7. Filizcigim, bulusmaya gelmeyi düsünmene cok sevindim. Tanismayi bende cok iytiyorum,aramiz zaten cok uzak degil, mutlaka görüsmeye baslamaliyiz...bir kahveni icmeye geldigimde seve seve krema sıkma konusunda yardimci olabilirim. Görüsmek üzere...

    zehra

    YanıtlaSil
  8. Canim,
    cok emek isteyen bir o kadar da güzel olmus bu pastan, ellerine saglik diyorum, ananasli tatlari bende cok severim.
    Mim cevaplarin hazir sayfamda, tekrar tesekkürler, gerci ben biraz geciktirdim cevaplarimi ama beni artik mazur gör canim.
    Blogcu bulusmamiz icin bende cok heyecan icindeyim, insallah en kisa zamanda bulusup görüsürüz.

    Selamlar ve kocaman öptüm.

    YanıtlaSil

Nazik yorumlariniza kalpten tesekkürlerimle..::))