CUKULATALI-ISLAK KEK

Icinde bulundugumuz su karanlik, kisa günler ve uzun geceler saniyorum herkesin, zaten var olan stresini biraz daha arttirdi. Hepimiz sürekli bir kosusturma ve gripten kacma cabalarindayiz. Ve dogal olarak gidalarimiza da dikkat edip sürekli sebze-meyve yeme durumlarindayiz. Ama ben bu arada kendimi biraz mutlu edebilmek icin bol cikolatali ve ne bulduysam icine atmali, dogaclama bu islak keki yaptim. Sonuc harika olup ta, cikolatali kek yemeyen esim de, yarisini götürünce yayinlamaya uygun oldugunu düsündüm. Umarim sizler de begenirsiniz.

Malzemeler;
70 gr. tereyag (eritilmis)
70 gr. sütlü cikolata
35 gr. siviyag
200 ml. süt
20 gr. aci kakao
150 gr. un (1,5 su bardagi kadar)
30 gr. nisasta
3 yumurta
1 su bardagi esmer seker
1/2 su bardagi findik kirigi
1 paket vanilya
1 tatli kasigi kabartma tozu
50 gr.cikolata kirigi
10-15 tane visne parcasi

Hazirlanmasi;
Tereyagini eritelim ama kaynatmayalim. Icerisine 70 gr. sütlü cikolatayi kiriklayip karistiralim ve biraz ilinmasina izin verelim. Daha sonra icerisine sivi yagimizi, sütümüzü ve kakaomuzu da katip tekrar güzelce karistiralim ve bir su bardagindan biraz az siviyi, sonradan kekimizin üzerine dökmek icin ayiralim(ben bardaga biraz da visne suyu ekleyip cogalttim). Diger tarafta yumurtalarimizi, seker ve vanilya ile güzelce cirpalim ve hazirladigimiz yagli karisimi katalim. Daha sonra da, icerisine kabartma tozu ve nisasta katilmis unumuzu ekleyip, tahta kasikla onu da iyice yedirelim. Son olarak icerisine findik kiriklarimizi, visnelerimizi, cikolata parcalarimizi da atip, yaglanip, galeta unu-toz seker serptigimiz kalibimiza bosaltalim. 170 derecelik firinda 40 dakika kadar pisirelim.

Firindan cikardiktan 5 dakika sonra, kaliptan cikarmadan, üzerine, ayirmis oldugumuz sosu dökelim. Ve iyice sogumasini bekleyelim. Bu asamadan sonra, tamamen simariklik yaparak üzerine 3,5 su bardagi sütle hazirlanmis Dr.Oetker´in cukulata sosunu döktüm. Tabi siz sade olarak ta servis yapabilirsiniz. Yaninda da vanilyali dondurma ile mmmmm....

Afiyetler olsun efendim....

5 yorum:

  1. Kek de ördekler de çok şirin. Doğaçlama olması daha da güzel ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Filiz hanım,
    Sayfama bıraktığınız yorum üzerine ziyaretinize geldim ve epey bir süre misafir oldum bloğunuzda. Çok güzel tarif ve paylaşımlarınız var.Bu kek de onlardan biri.
    Hayırlı olsun sayfanız ve her şey için ellerinize sağlık.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  3. Merhaba. Harika bir kek tarifi olmuş, görüntü nefis, ellerinize, emeğinize sağlık. Afiyetler olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,
    eline saglik! Bol paylasimli bir komsuluk dilegiyle,
    Dilek

    YanıtlaSil
  5. Karanlık günleri çikolata ile şenlendirelim. Tembelliğimi bir atabilsem!

    YanıtlaSil

Nazik yorumlariniza kalpten tesekkürlerimle..::))