SARI KALPLER


Kalpli pastam, dün yayinladigim pastamin kardesi. Farki kiyafeti.... Bu kardes, kalpler kondurmus üzerine... Dünkü pastamin tarifini verememistim... Simdi verecegim tarif iki pasta icin de gecerli.

Pastalar ortalama 12-14 kisilik. Keki yumusacik kakaolu bir kek. Ara kremalar ise biri yogun cikolatali glazür, digeri ise kakaolu krema. Bir pastamin arasinda krokan ve cikolata kiriklari var, digerinde ise visneler... Üstü de cikolatali glazür ile kaplandi. Ve seker hamuruyla dekorlandi.

Kek malzemeleri;
4 Adet Yumurta
4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
3 Türk Kahvesi Fincanı Un
2 Yemek Kaşığı Kakao
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya

Hazirlanisi;
Öncelikle yumurtalarimizi, sekerimizle en az 6-7 dakika cirpalim. Daha sonra yagimizi ve suyumuzu katalim. Toz malzemelerimizi ayri bir yere eleyerek, yumurtalarimiza karistiralim. Ve istedigimiz kek kalibina döküp 30 dakika kadar, önceden isitilmis 170 derecelik firinimizda pisirelim.

Ara Kremasi icin; (dünkü pasta)
3 Su Bardağı Süt
2 Çay Bardağı Şeker
1 Yemek Kaşığı Un
2 Yemek Kaşığı Kakao
2 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası
2 Adet Yumurta Sarısı
Tüm malzemelerimizi tenceremize koyalim. Orta ateşte çirpma teli ile sürekli kariştirarak pişirelim. Muhallebimiz kaynamaya başlayinca, bir iki kez daha kariştirip, ocağimizi kapatalim. Ilik hale gelinceye kadar ara ara karistiralim ki kabuk tutmasin.
Daha sonra kekimizi katlara ayirip ve de ayirdigimiz her kati sekerli su ile islatip kremamizi ve cikolatalarimizi yayalim.

Ara Kreması:(bugünkü pasta)
500 gr. süt
400 gr.bitter cukulata
2 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı nişasta
2-3 yemek kaşığı şeker
1/2 paket vanilya

Öncelikle cukulatalari bir tahta üzerinde kücük kücük kiralim. Sonra tenceremize sütümüzü ve bütün diger malzemelerimizi koyup sogukken iyice karistiralim (Cirpma teli ile). Ve koyulasana kadar karistirarak pisirelim. Atesten aldiktan sonra icerisini cukulatalarimizi atalim ve özlesene kadar karistirmaya devam edelim... Iyice soguyunca kullanabiliriz.

Glazür:
200 gr. bitter cikolata
200 gr.krema

Krema isitilacak (ama asla kaynamayacak) ve icerisine rendelenmis cukulatalar atilacak... Cirpmadan güzelce karistirilacak ve sivi haldeyken dikkatlice pastamizin üzerine sivanacak.

Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. kelimenin tek anlamıyla pastalar süper eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. Görüntü harika ve tarife bakilirsa eminim ki tadi da öyle, ellerine saglik, sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil

Nazik yorumlariniza kalpten tesekkürlerimle..::))