Seftalili Diyet Turta


Merhabalar sevgili dostlarim, merhabalar sevgili arkadaslarim.... 3 ay gibi oldukca uzun bir aradan sonra tekrar blogumun basindayim cok sükür...
Temmuz ayi basinda ciktigim yaz tatilinden memleket hasretimi birazcik ta olsa gidermis olarak, Agustos ayinin ortalarinda döndüm ve döndügümüzün ertesi günü okullar acildi (Almanya-Münster). Hemen ardindan Ramazan ayi ve Bayram derken, bloguma bir türlü zaman ayiramadim. Ha bugün, ha yarin derken bugüne geldik.
Fakat bu arada, araniza katildigim su kisa dönemde edindigim bazi dostlar (her ne kadar bizzat tanismiyorsak ta) tarafindan merak edilip aranmak beni nasil duygulandirdi anlatmam mümkün degil... Hepsine buradan bir kez daha tesekkür ediyorum.
Blogumdan ayri kaldigim bu sürede sanmayin ki bos durdum, yazamasam da yaptigim, yedigim hemen her lezzeti ve tatilimiz boyunca gezdigimiz her yeri fotografladim ve bugünden itibaren yavas yavas sizlerle de paylasacagim.
SEFTALILI TURTA
Bugün ilk olarak kalorisi oldukca düsük bir turta sectim, bir dilimi sadece 124 kalori. Yag orani oldukca düsük olmasina ragmen cok hos bir lezzet. Gelelim tarifine;

125 gr. un
30 gr. soguk tereyag
1 yumurta
1 yemek kasigi seker
yarim cay kasigi kabartma tozu
300 gr. (1,5 % yag) yogurt
2 yumurta
1 yemek kasigi nisasta
1 paket vanilya
2 yemek kasigi toz seker
limon kabugu rendesi
500 gr.dilimlenmis seftali (konserve olabilir)

Unumuzu eleyelim ve orta yerine ufak ufak kesilmis tereyagimizi, bir yumurtamizi, sekerimizi ve kabartma tozumuzu koyarak bir hamur yapalim ve strecleyerek buzdolabinda bir saat kadar bekletelim.
Diger tarafta yogurdumuzu, iki yumurtamizi, nisastamizi, vanilyamizi, limon kabugumuzu ve sekerimizi mikserle cirpalim.
26 cm.lik formumuzu yaglayip, biraz galeta tozu serpistirelim ki hamur kolay ciksin pistikten sonra. Hamuru güzelce acip kalibimiza yerlestirelim ve üzerine hazirladigimiz ici dökelim ve sonrasinda da seftalilermizi gelisigüzel dagitalim (ben birkac tane de visne attim).
Önceden isitilmis 170 derelik firinimizda 40-45 dakika kadar pisirelim. Soguduktan sonra dilerseniz üzerine biraz seftali recelinin suyundan sürebilirsiniz.
Afiyetler olsun...


4 yorum:

  1. hoşgeldin sefa geldin senide güzel tariflerinide çok özledik

    YanıtlaSil
  2. hoşgeldin:))
    harika bir tarifle dönmüşsün, çok severim şeftaliyi:)

    ellerine sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. hoş geldin canım benim özlettin kendini....artık ara verme olurmu...öptüm sevgiler.....

    YanıtlaSil
  4. site bir harika turta daha bir harika ellerine sağlık arkadaşım...

    YanıtlaSil

Nazik yorumlariniza kalpten tesekkürlerimle..::))