Frenk Üzümlü Milföy Pasta


Seyahat öncesi buzdolabimi biraz hafifletebilmek icin (bahaneye de bakar misiniz!) bu yaz pastasinda karar kildim. Baktim buzlukta milföy hamurlari bana bakiyorlar... Söyle pudra sekerli, hafif krema-yogurt karisimli ve de eksimsi meyvali bir sey olmali dedim. Ve iste karsimdalar....
Ne mi lazim.... Öncelikle yapmak istedigimiz kadar milföy hamurunu biraz cözdürüyoruz (Benim dört adet milföyüm kalmisti). Üzerine bir tatli kasigi tereyagimizi sürüyor ve ikinci milföyü kapatiyoruz. Ve biraz un serperek merdanemizle hamurumuzu uzatiyoruz. Sonra tekrar yagliyor ve bohca gibi üst üste katliyoruz ve tekrar aciyoruz. Pastahanelerde satilan milföyler boyutunda dört dikdörtgen parcaya kesiyoruz. Diger hamurlari da ayni sekilde hazirladikten sonra tepsimize diziyoruz ve üzerlerine tekrar bir lokma yag sürüp, toz seker serpistiriyoruz. Ve milföylerimiz fazla kabarmasin diye üzerlerine agirlik koyuyoruz (ben telimi koydum, acikta kalanlarin üzerine de alüminyum kagitla mercimek taneleri serpistirdim.)
180 dereceye isitilmis firinda 15-20 dakika pisiriyoruz. Milföylerimiz pisip te soguduktan sonra, ortadan ikiye kesip hazirladigimiz 200 gr. süzme yogurt- 200 gr. krema- 3 yemek kasigi toz seker- 250 gr.frenk üzümü karisimini ortalarina yerlestiriyoruz. Üzerlerine de pudra sekerimizi serptikmi isimiz tamam.
Kremamizi servis yapacagimiz zaman koyalim milföylerimizin arasina ki, kitir kitir kalsinlar...

Sonrasinda ise afiyetle yiyelim ve yedirelim...

2 yorum:

  1. çok güzel görünüyor canım eline yüreğine sağlık.sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Bu pastanın hastasıyım..:) Ellerinize sağlık..sevgiler

    YanıtlaSil

Nazik yorumlariniza kalpten tesekkürlerimle..::))